luni, 31 octombrie 2011

Bomboane raffaello

Bomboanele acestia le plac tuturor: nu numai copiilor ci si noua, copiilor mai mari :-)))). De mult aspir si eu sa fac niste bomboane apetisante cuc cocos.
M-am uitat la mai multe retete, dar pana la urma mi-am format properia reteta.

Am topit in aburi 200g de ciocolata alba, am adaugat 100ml de frisca lichida, aroma de migdale, napolitana sfaramata (o vafa de inghetata ramasa din vara) si 80g nuca de cocos. Am pus in frigider pentru cateva ore sa se intareasca. Am format bilutele, am pus migdale la mijloc si le-am rostogolit prin nuca de cocos.

Sunt foarte gustoase.


Imadjuk a raffaello golyokat, nemcsak a gyerekek, de mi is. Regi vagyam, hogy hazilag is keszitsek ilyen golyocskakat. Kerestem receptet de vegul letrehoztam egyet, ami csaladomban nagyon jol bevalt.

Goz folott megolvasztottam 200g feher csokoladet, hozzaadtam 100ml tejszint, mandula aromat, egy napolyszelet ostyat osszetorve (nyarrol megmaradt fagylalt-tolcsert) es kb 80g kokuszreszeleket. Par orara hutobe tettem. Golyocskakat formaltam, a kozepebe mandulat tettem es kokuszba forgattam.
Nagyon fincsi lett.

7 comentarii:

  1. Hmm, biztos finom! Ki is fogom egyszer próbálni! Te is nézd meg az én receptemet, mert az is isteni! Golyóként még nem írtam le, hanem ezzel töltöttem egyszer a "diókat". http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/03/dio.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ez tényleg fincsi volt:) Tamásnak nagyon ízlett

    RăspundețiȘtergere
  3. Ó, én is nagyon szeretem a Raffaellót! Nagyon fincsi lehet a Te változatod is, vittem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sedith, megneztem a recepted, nagyon jol hangzik, ki fogom probalni :-)))). Jo otlet tolteni hasznalni. Koszi.

    Sara si Miki, Merci mult si o zi frumoasa si voua.

    Csilla, azota is kernek meg, szerintem a hetvegere sor kerul.

    Gerdi, koszi szepen, probald ki, remelem nyero lesz nalatok is.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bianka, A hetvegen ujabb adag keszul, szivesen latlak :-)))).

    RăspundețiȘtergere