luni, 28 decembrie 2009

Sufleu de mere

Dupa sarbatorile de Craciun am decis sa mancam ceva usor dar gustos, si fara carne :-)))) : sufleu de mere.


Din ramasitele de cozonac (mi-a ramas si din cozonacul simplu si din cozonacul cu nuca) am facut sufleul de mere. Am uns o tava cu unt, am pus un strat cu bucatelele de cozonac, peste aceasta am pus un strat de mere taiate bucati si din nou un strat de cozonac. In 200ml de lapte caldut am pus 50g unt, 1 plic zahar vanilinat si scortisoara macinata si am incalzit-o pana s-a topit untul. Am turnat peste straturi si am pus totul in cuptor pentru 20 de minute. Inainte s-o scot (cu 5 minute) am pus martipan pe deasupra.
A fost felul doi ideal pentru copii si pentru noi :-)))).
Cred ca o sa mai fac o tura si maine :-)))).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu