duminică, 15 noiembrie 2009

Miel cu seminte

Aceasta reteta o am dintr-o revista din Ungaria. Este foarte simplu de facut si intr-un timp scurt poate deveni cina preferata a copiilor.
Am pus la dospit 1 cub de drojdie (mi s-a parut cam mult, data viitoare o sa pun numai 1/2 cub) in 5 linguri de lapte caldut si 1 lingurita de zahar.
Intre timp intr-un vas am pus 500g de faina, 2 lingurite de sare si 250ml de apa calduta. Am pus si drojdia si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen. Am lasat la un loc caldut 30 de minute. Dupa aceasta am impartit aluatul in 19 parti egale si o parte un pic mai mare. Din 16 parti am format 16 bile pentru trupul mielului, din celelalte 3 parti picioarele si coada. Din partea un pic mai mare ramasa am format capul si urechile mielului. Am uns tot mielul cu apa sarata si am decorat cu seminte de dovleac si mac.


In 30 de minute a fost gata in cuptor.


Am servit-o cu 2 tipuri de sos:
-am facut un sos din branza de vaca, smantana, sare si piper, iar celalalt cu branza de vaca, smantana si gem de macese.
Este foarte gustoasa, am mancat-o tot :-)))).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu