joi, 20 august 2009

Gofri altfel

Am tot auzit despre gofri, dar n-am stiut cat de gustoasa este :-)))). Originea acestei placinte vine de la niste bucatari belgieni, in secolul al XIX-lea din ramasite au facut prima placinta denumita gofri.
Acum 2 saptamani am mancat cu sotul meu. A fost foarte buna. Am venit acasa si am cautat retete de gofri. Am si gasit, dar am aflat ca se face in tava speciala de gofri. Eu nu am asa ceva, dar am incercat s-o fac ca si placinta si a iesit foarte buna.


Iata reteta folosita de mine:
- am batut 3 oua cu 150g de zahar, am adaugat 250ml de lapte, 125g de unt moale, 250g de faina si 1 plic de praf de copt;
-am copt intr-o tava unsa cu ulei (ca si placinta).
Dupa ce au fost gata am pregatit o crema de mere:
-am caramelizat 4 linguri de zahar brun, am adaugat 20ml de lapte, o lingurita de scortisoara macinata si 4 bucati de mere rase. Am amestecat totul bine si am pus intre 2 placinte. Am decorat cu zahar pudra si scortisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu